Surfspot, een website met software en hardware voor studenten, vroeg mij recepten te maken voor de bezoekers van surfspot.nl. Elk kwartaal maakte ik een makkelijk en lekker recept voor de studenten. Leuk om te doen. Hier vind je een van de recepten: risotto met kastanjechampignons.
Ingrediënten voor 2 personen:
0,5 l bouillon
1 ui
1 teentje knoflook
olijfolie
150 g risottorijst (ongekookt)
50 ml witte wijn
een klein beetje geraspte Parmezaanse kaas
250 g kastanjechampignons
2 bosuitjes
50 gram rucola
zout en peper
Bereiding:
- Begin met het maken van de bouillon.
- Snipper de ui en hak de knoflook en bak ze 5 minuten in een scheut olijfolie. Bak de rijst 1 minuut mee. Blus af met de witte wijn. Roer tot de wijn is opgenomen door de rijst.
- Schep lepel voor lepel de bouillon door de rijst, wacht steeds tot de bouillon is opgenomen. Blijf roeren. Na 20-25 minuten is de risotto gaar.
- Snijd ondertussen de champignons in vieren. Bak ze in een beetje olie op hoog vuur in 5 minuten gaar.
- Neem de risotto van het vuur en voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat even een paar minuten staan.
- Snij de bosui in ringetjes. Schep ze door de paddenstoelen en verdeel het mengsel over de risotto. Strooi de rucola erover.
Smakelijk eten!