Wil je zelf brood bakken, maar heb je geen geduld om te wachten tot het gerezen is? Dan is dit de ideale variant: volkoren sodabread. Makkelijk om te maken en lekker snel klaar.

Ingrediënten voor 1 brood
350 g volkoren tarwemeel
1 tl baking soda (1 zakje)
1 tl kaneel
350 ml karnemelk of 400 ml yoghurt
zout
50 g zonnebloempitten
50 g gehakte walnoten
50 gr rozijnen
Zo maak je het
Verhit de oven tot 200 C.
Meng het meel in een kom met de baking soda, een snufje zout en het kaneel.
Doe de karnemelk of yoghurt erbij en roer het kort door elkaar. Het blijft een beetje plakkerig.
Meng dan de rozijnen, zonnebloempitten en noten er door. Vorm het losjes tot een bol.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak een plat brood van het deeg, kerf in de bovenkant een kruis of een paar strepen.
Bak het brood in ongeveer 35-40 minuten gaar; het moet hol klinken als je op de onderkant klopt.