· 

Sodabread, lekker brood zonder rijzen

Wil je zelf brood bakken, maar heb je geen geduld om te wachten tot het gerezen is? Dan is dit de ideale variant: volkoren sodabread. Makkelijk om te maken en lekker snel klaar.  

Ingrediënten voor 1 brood

350 g volkoren tarwemeel

1 tl baking soda (1 zakje)
1 tl kaneel

snufje zout

350 ml karnemelk of 400 ml yoghurt 

50 g zonnebloempitten

50 g gehakte walnoten

50 gr rozijnen

 Zo maak je het

  • Verhit de oven tot 200 C.
  • Meng  het meel in een kom met de baking soda, een snufje zout en het kaneel.
  • Doe de karnemelk of yoghurt erbij en roer het kort door elkaar. Het blijft een beetje plakkerig. 
  • Meng dan de rozijnen, zonnebloempitten en noten er door. Vorm het losjes tot een bol.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak een plat brood van het deeg, kerf in de bovenkant een kruis of een paar strepen.
  • Bak het brood in ongeveer 35-40 minuten gaar; het moet hol klinken als je op de onderkant klopt.

Ook lekker om te bakken