· 

Sodabread, lekker brood zonder rijzen

Wil je zelf brood bakken, maar heb je geen geduld om te wachten tot het gerezen is? Dan is dit de ideale variant: volkoren sodabread. Makkelijk om te maken en lekker snel klaar.  

Ingrediënten voor 1 brood

350 g volkoren tarwemeel

1 tl baking soda (1 zakje)
1 tl kaneel

 

350 ml karnemelk of 400 ml yoghurt 

zout

50 g zonnebloempitten

50 g gehakte walnoten

 

50 gr rozijnen

 Zo maak je het

Verhit de oven tot 200 C.
Meng  het meel in een kom met de baking soda, een snufje zout en het kaneel.
Doe de karnemelk of yoghurt erbij en roer het kort door elkaar. Het blijft een beetje plakkerig. 

Meng dan de rozijnen, zonnebloempitten en noten er door. Vorm het losjes tot een bol.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak een plat brood van het deeg, kerf in de bovenkant een kruis of een paar strepen.

Bak het brood in ongeveer 35-40 minuten gaar; het moet hol klinken als je op de onderkant klopt.

Ook lekker om te bakken