· 

De succesformule voor gezond afvallen

De zomer komt eraan. Tijd om wat kilootjes kwijt te raken voor de vakantie. De een gaat als een malle aan het sporten, een ander gaat veel minder eten. Wat levert nou het meeste succes op: heel veel sporten of heel weinig eten? Oftwel wat is de succesformule voor gezond afvallen!

Focus op gezond eten

Meer sporten of minder eten? Het antwoord is simpel, ga beter eten én (meer) sporten als je gezond wilt afvallen. Maar leg de focus op je eten.

 

De belangrijkste factor voor afvallen is minder kcal eten dan je verbrandt. Wil je twee kilo per maand afvallen, dan moet je per dag 500 kcal minder eten dan gewoonlijk.

Hoeveel moet je sporten

Om met sporten twee kilo per week te verliezen moet je nogal een bikkel zijn. Dan moet je bijvoorbeeld elke dag minimaal een uur gaan hardlopen. Dat is voor de meeste mensen geen optie. 


Daarom kun je beter focussen op je voeding voor gezond afvallen zonder honger.

Blijf bewegen

Met voeding behaal je grofweg 80% van je doel om af te vallen. Dat betekent natuurlijk niet dat je moet stoppen met bootcampen, tennissen, hardlopen, wandelen etc.

Door te bewegen breng je je spijsvertering op gang. En daardoor verbrand je weer extra kcal. Dat helpt met afvallen én om op gewicht blijven. Niet onbelangrijk.
 

Een combinatie van een gezond eetpatroon (80%) en regelmatig sporten (20%) blijkt dus dé succesformule om kilo’s kwijt te raken.

afvallen-succesformule

Wil jij ook succesvol afvallen?

Voor succesvol én gezond afvallen ligt de focus bij gezonder eten. Zoals gezegd; wil je twee kilo per maand afvallen, dan moet je 500 kcal per dag minder eten dan je nodig hebt. Dat is een flinke uitdaging! Maar met een goed plan van aanpak is het te doen. Daar help ik je graag bij.

 

Maak een vrijblijvende afspraak voor een kennismaking. En ontdek hoe jij ook succesvol afvalt met een voedingscoach.