
Een heerlijke tomatensoep, die je door de linzen meteen als hele maaltijd kunt eten.
Natuurlijk ook lekker zonder linzen, als soepje bij de lunch bijvoorbeeld.
Dit heb je nodig voor 4 personen
500 gram tomaten
1 courgette
1 paprika
2 uien
2-3 teentjes knoflook
1 liter water
2 bouillonblokken (groente)
1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden, of een handje verse oregano, tijm en rozemarijn
scheutje olijfolie
2 blikjes linzen (per blikje 265 gr uitlekgewicht)
eventueel een klein bakje tauge
En zo maak je het:
- Pel de uien en knoflook en snij in kleine stukjes. Snij de tomaten, paprika en courgette in kleine blokjes.
- Doe de olijfolie in een koekenpan. Bak de ui, knoflook en paprika met de kruiden in een paar minuten zacht.
- Voeg de tomaten en de courgette in delen toe en bak steeds een paar minuten mee. Laat dan nog 10 minuten zachtjes koken.
- Maak de bouillon met de blokjes en het water. Voeg het tomatenmengsel toe.
- Laat de soep nog 10 minuten zachtjes koken.
- Haal de staafmixer er doorheen zodat je een mooie rode soep krijgt.
- Doe de afgespoelde linzen erbij en laat nog 5 minuten zachtjes doorkoken.
Serveren met een handje tauge.