Een heerlijke tomatensoep, die je zo gemaakt hebt. Natuurlijk ook lekker zonder linzen, als soepje bij de lunch bijvoorbeeld.
Dit heb je nodig voor 4 personen
500 gram tomaten
1 courgette
1 paprika
2 uien
2-3 teentjes knoflook
2 bouillonblokken (groente) voor 1 liter water
1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden, of een handje verse oregano, tijm en rozemarijn
scheutje olijfolie
600 gr linzen
volkoren brood
Zo maak je het
- Pel de uien en knoflook en snij in kleine stukjes. Snij de tomaten, paprika en courgette in blokjes.
- Verhit de olijfolie. Bak de ui, knoflook en paprika met de kruiden in een paar minuten zacht. Houd wat kruiden achter voor de garnering.
- Voeg tomaten en courgette in delen toe en bak steeds een paar minuten mee. Laat nog 10 minuten zachtjes koken.
- Maak de bouillon. Voeg het tomatenmengsel toe.
- Laat de soep nog 10 minuten zachtjes koken.
- Haal de staafmixer er doorheen voor een mooie rode soep.
- Doe de afgespoelde linzen erbij en laat nog 5 minuten zachtjes doorkoken.
- Serveer met wat (verse) kruiden en wat volkoren brood.
Smakelijk eten!