· 

Maaltijdsoep met tomaten en linzen

Een heerlijke tomatensoep, die je zo gemaakt hebt. Natuurlijk ook lekker zonder linzen, als soepje bij de lunch bijvoorbeeld.   


Dit heb je nodig voor 4 personen

500 gram tomaten
1 courgette
1 paprika
2 uien
2-3 teentjes knoflook
2 bouillonblokken (groente) voor 1 liter water
1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden, of een handje verse oregano, tijm en rozemarijn
scheutje olijfolie
600 gr linzen 

2 of 3 sneden volkoren brood 

Zo maak je het

  • Pel de uien en knoflook en snij in kleine stukjes. Snij de tomaten, paprika en courgette in kleine blokjes.
  • Verhit de olijfolie. Bak de ui, knoflook en paprika met de kruiden in een paar minuten zacht. Houd wat kruiden achter voor de garnering. 
  • Voeg tomaten en courgette in delen toe en bak steeds een paar minuten mee. Laat nog 10 minuten zachtjes koken. 
  • Maak de bouillon. Voeg het tomatenmengsel toe.
  • Laat de soep nog 10 minuten zachtjes koken.
  • Haal de staafmixer er doorheen voor een mooie rode soep.
  • Doe de afgespoelde linzen erbij en laat nog 5 minuten zachtjes doorkoken. 
  • Serveer met wat (verse) kruiden en 2 of 3 sneden volkoren brood. 

Smakelijk eten!

 

Voedingscoach Hanny