· 

Maaltijdsoep met tomaten

Een heerlijke tomatensoep, die je door de linzen meteen als hele maaltijd kunt eten. 

Natuurlijk ook lekker zonder linzen, als soepje bij de lunch bijvoorbeeld.   
Dit heb je nodig voor 4 personen

500 gram tomaten
1 courgette
1 paprika
2 uien
2-3 teentjes knoflook
1 liter water
2 bouillonblokken (groente) 
1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden, of een handje verse oregano, tijm en rozemarijn
scheutje olijfolie
2 blikjes linzen (per blikje 265 gr uitlekgewicht)
eventueel een klein bakje tauge


En zo maak je het:

  • Pel de uien en knoflook en snij in kleine stukjes. Snij de tomaten, paprika en courgette in kleine blokjes.
  • Doe  de olijfolie in een koekenpan. Bak de ui, knoflook en paprika met de kruiden in een paar minuten zacht.
  • Voeg de tomaten en de courgette in delen toe en bak steeds een paar minuten mee. Laat dan nog 10 minuten zachtjes koken. 
  • Maak de bouillon met de blokjes en het water. Voeg het tomatenmengsel toe.
  • Laat de soep nog 10 minuten zachtjes koken.
  • Haal de staafmixer er doorheen zodat je een mooie rode soep krijgt.
  • Doe de afgespoelde linzen erbij en laat nog 5 minuten zachtjes doorkoken. 

Serveren met een handje tauge.