· 

Gezond afvallen met de Schijf van Vijf

Vind je het lastig om te bepalen wat nou eigenlijk gezond eten is? Dan is de Schijf van Vijf een handig hulpmiddel. Iedereen heeft wel eens van de Schijf van Vijf gehoord. Maar wat zit daar nou eigenlijk in en waarom?

 

De officiele lezing:

"De Schijf van Vijf is een wetenschappelijk onderbouwd voorlichtingsmodel, dat de essentie van gezond eten laat zien. Het biedt een optimale combinatie van gezonde producten die zorgen voor genoeg energie en alle nodige voedingsstoffen.

 

Dat is mooi gezegd, maar wat zit er dan in die Schijf van Vijf ?

Wat zit er allemaal in de Schijf van Vijf

De Schijf bestaat uit 5 vakken, met in elk vak een ander type product. Je eet gezond door dagelijks zoveel mogelijk volgens de Schijf van Vijf te eten.

 

De Schijf van Vijf wordt regelmatig herzien. Rekening houdend met voortschrijdend wetenschappelijk inzicht rondom gezondheid én duurzaamheid.

Kies voor variatie

Binnen een vak kun je volop variëren. Bijvoorbeeld door af te wisselen tussen volkorenpasta, zilvervliesrijst, bulgur,  aardappelen etc. En kies elke dag voor ander fruit en een andere groente. 

afvallen-met-schijf-van-vijf

Gezond eten met de Schijf van Vijf in het kort

Als je eet volgens de Schijf van Vijf, dan krijg je voldoende mineralen, vitamines en vezels binnen. Kies je in je eetpatroon niet te vaak voor producten die buiten de Schijf van Vijf vallen, dan blijf je makkelijker op gewicht. Het advies is om elke dag een bepaalde hoeveelheid te eten uit elk vak.

 

In het kort, je eet gezond als je:

 

  1. Elke dag, uit elk vak, de juiste hoeveelheden eet. 
  2.  Varieert binnen de verschillende vakken.
  3. Niet te vaak en te veel buiten de Schijf van Vijf eet.

Gezond afvallen met de juiste keuzes

Ook als je wilt afvallen, is de Schijf van Vijf een prima hulpmiddel om op een gezonde manier kilo’s kwijt te raken.  Wil je weten hoeveel jij per vak nodig hebt om af te vallen? Ik reken het graag voor je uit.

 

Vraag gerust een gratis kennismaking met Voedingscoach Hanny.