· 

50+ en afvallen? Zo lukt het wél

Komt er bij jou elk jaar een kilootje bij? En krijg je zo’n zwembandje om je taille dat er eerst niet zat? Misschien zit je al niet zo lekker in je vel door de overgang. En dan komen die kilo’s buikvet er nog eens bovenop. 

 

Vijftien jaar geleden at je gewoon een paar dagen wat minder om weer op gewicht te komen. Toen lukte dat wel, maar nu gelden er andere regels. Als je 50+ bent is afvallen moeilijker dan voorheen.

 

Met het voorjaar in het vooruitzicht is het wel lekker om nu wat kilo's kwijt te raken toch? Maak snel een afspraak voor een gratis telefonische  kennismaking en ga nog voor het voorjaar de eerste kilo's kwijtraken. 

Ervaringen van 50+ ers met Voedingscoach Hanny

Jij bent niet de enige die last heeft van de extra kilo's door de overgang. Al veel 50+ vrouwen gingen je voor bij Voedingscoach Hanny. Wil jij ook starten met afvallen, maak dan nu gratis en vrijblijvend kennis met Voedingscoach Hanny. Lekker makkelijk telefonisch.
 

Lees de ervaringen van een aantal 50+ers over de werkwijze van Voedingscoach Hanny.   En bekijk hieronder de 5 beste tips om wel af te vallen in de overgang. 

De 5 beste tips om wél af te vallen in de overgang

TIP 1. Eet voldoende eiwitten en calcium, voor het behoud van je spieren en je botten.

 

TIP 2. Eet minder suikers en snelle koolhydraten. Kies juist voor trage koolhydraten (volkoren producten) en vezelrijke voeding.


TIP 3.
Kies voor producten met gezonde vetten, zoals noten, avocado, vette vis en olijfolie. Eet deze producten met mate. Het zijn gezonde vetten, maar het blijft vet ;-)

 

TIP 4. Drink minder alcohol, je lichaam kan er minder goed tegen.

 

TIP 5. Vraag Voedingscoach Hanny hulp bij het afvallen. Het is bewezen dat  afvallen onder begeleidng van een professional betere resultaten oplevert. 

EXTRA TIP: Laat vrienden, lief en familie weten dat je bezig bent om af te vallen, zodat ze je kunnen helpen als je het even lastig hebt.


Weet je niet hoe je moet beginnen, dan help ik je daar graag bij. Vraag een gratis telefonisch adviesgesprek met Voedingscoach Hanny. 

Hierdoor komen de kilo’s er bij in de overgang

Ongeveer vanaf je vijftigste heeft je lichaam minder energie nodig. Je beweegt (ongemerkt) minder en je spiermassa neemt af. Blijf je hetzelfde eten als voorheen, dan komen de kilo’s er vanzelf bij.

 

Ook hormonale veranderingen hebben invloed op je gewicht. Tijdens de overgang daalt de hoeveelheid oestrogeen en progesteron. Daardoor slaat je lichaam meer vet op. En je schildklier kan vertragen, waardoor je sneller aankomt.

 

Door oestrogeen verandert ook je vetverdeling en daarmee je lichaamsvorm. Bij veel vrouwen ‘verschuift’ het lichaamsvet van de dijen en heupen naar de buik en taille. 

Gezond eten én lekker bewegen

Ook al heb je er misschien niet altijd zin in, bewegen is super belangrijk om na je 50e op gewicht te blijven. Bewegen houdt je spiermassa op peil en daarmee verbrand je automatisch meer caloriën. Beweeg het liefst minimaal een half uur per dag. Hiervoor hoef je echt niet elke dag naar de sportschool of hele uren te rennen. Wandelen, fietsen of zwemmen zijn ook goede opties.

Weten wat voor jou werkt? Maak een afspraak voor een vrijblijvende telefonische kennismaking.  

Nog zo’n dingetje: emotie-eten

De overgang is een tijd van extremen. Behalve je hormonen, gieren de emoties en stress ook nog eens door je lijf. Hier ligt emotie-eten op de loer. Wees dan ook niet superstreng voor jezelf als je trek hebt in wat lekkers. Maar probeer een beetje maat te houden. En als het even een keer niet lukt? Laat het los en pak de volgende dag de draad weer op. 

 

Tip: Last van emotie-eten? Zoek afleiding. Bel of App een vriendin, mediteer, ga een blokje om, doe iets waar je blij van wordt.  

Meer informatie over gezond afvallen