· 

Gezond leven en afvallen: zo hou je motivatie

Gestart met de no-nonsense tips voor een gezondere leefstijl?  Super! Het veranderen van je leefstijl is niet altijd makkelijk. Voor gezond afvallen, gezonder eten, meer bewegen en goed tot rust komen heb je motivatie nodig. 

 

Voor je motivatie is het belangrijk dat je stil staat bij je successen. Dat succes hoeft geen Olympische medaille te zijn 😉 Je kleding een (half) maatje kleiner, of een gaatje minder in je riem zijn al perfecte succesmomenten.

 

Maar ook de nieuwe gewoonte van een dagelijkse wandeling is een mooi succesmoment.   


Last van een motivatiedipje? Dan zijn dit 2 tips die je er overheen helpen. 

Twee tips tegen een motivatiedip

Deze twee tips zijn ideaal als je een motivatiedipje hebt. En je wel een boost kan gebruiken.

Tip 1: denk 25 seconden positief

Het klinkt misschien niet lang, 25 seconden. Tot dat je het doet. Daag jezelf uit om in 25 seconden zoveel mogelijk succesmomenten te bedenken. Hierdoor kom je in een positieve mindset.

Deze oefening kun je altijd en overal doen. Perfect als je een motivatieboost nodig hebt. 

Het gaat om alle succesmomenten waar je trots op bent. Bijvoorbeeld dat het lukte om alleen een bakje chips te eten in plaats van een hele zak. Of dat je iedere dag wat meer stappen zet dat de dag ervoor. Denk niet te groot of te moeilijk. 

Tip 2: maak je eigen succesdagboek

Dit is een uitgebreide versie van tip 1. Door iedere dag je successen bij te houden in een dagboekje, krijg je inzicht in hoeveel je al bereikt hebt. En daar mag je trots op zijn. 

Schrijf iedere dag drie succesmomenten op. In een schriftje of op je telefoon. Elke stap in de goede richting is een succesmoment. Dat je een kwartier eerder naar bed bent gegaan dan normaal. Of dat je die dag meer groente hebt gegeten dan de dagen ervoor. En ga zo maar door.

Ben je visueel ingesteld, vul je dagboek dan aan met foto’s. En alle andere visuele elementen waar je blij van wordt.    

Wees trots op jezelf

Met deze tips leg je de focus op het hier en nu. Ze laten je stil staan bij wat je al hebt bereikt. En maken je bewust van je succes.

 

Succes ervaren stemt positief. En positief denken verhoogt je motivatie. Motivatie zorgt weer voor meer succesmomenten. En ga zo maar door.

 

Welke succesmomenten heb jij al behaalt met gezonder leven?  Wees trots op jezelf en je successen. Groot of klein. En vergeet ze niet te vieren. 

 

Heb je een steuntje in de rug nodig om gemotiveerd te blijven voor een gezondere leefstijl? Kom dan eens vrijblijvend kennis maken.

 

Bron: Consumentenbond