· 

5 redenen om noten te eten

Noten zijn lekker, maar ze worden vaak gezien als echte dikmakers. Klopt dat wel? Volgens diverse onderzoeken zijn noten juist gezonder dan gedacht. Dit zijn 5 redenen om juist wel noten te eten.

1. Er zit heel veel goeds in noten

Noten bevatten belangrijke vitamines en mineralen zoals vitamine B1, vitamine E en ijzer. Daardoor passen ze uitstekend in je avond eten als vleesvervanger. Verder zit er veel onverzadigd vet in noten, het zogenaamde gezonde vet.

gezonde-noten

2. Gebrande of ongebrande noten

Voor de gezondheidswaarde maakt het niet veel uit of je rauwe of gebrande noten eet. Gebrande noten bevatten ongeveer evenveel vet als rauwe noten.

3. Bescherming tegen hart- en vaatziekten

Er zijn sterke aanwijzingen dat het eten van ongezouten noten beschermend werkt tegen hart- en vaatziekten.

 

Het dagelijks gebruik van ongezouten noten per dag lijkt samen te hangen met een 30% lager risico op bepaalde hartziekten.


4. Noten zijn duurzamer dan vlees

Het is beter voor het milieu om noten te eten in plaats van vlees. De klimaatbelasting en het energiegebruik van noten zijn gunstiger dan van vlees. Het watergebruik van noten kan wel hoog zijn en vergelijkbaar met vlees.

 

De duurzaamheid van noten scoort doorgaans iets minder goed dan die van peulvruchten. Dat zijn natuurlijk ook goede vleesvervangers, net als eieren.

5. Eet regelmatig noten, maar wel in kleine porties

Dagelijks een handje ongezouten noten eten is goed voor je gezondheid. De aanbevolen hoeveelheid noten is verschillend voor mannen en vrouwen en afhankelijk van je leeftijd.

 

Wil je weten hoeveel noten jij dagelijks kunt eten? Vraag dan een gratis kennismakingsgesprek aan.

Extra tip van jouw voedingscoach

Ben je gek op pindakaas? Kies dan voor notenpasta en pindakaas 100%. Die bestaan ook echt uit 100% noten of 100% pinda's.

 

Er is geen zout of suiker aan toegevoegd. Lekker én gezond, dus smeren maar! Een dun laagje is genoeg ;-)