Wil je zelf brood bakken, maar heb je geen geduld om te wachten tot het gerezen is? Dan is dit de ideale variant: volkoren sodabread. Makkelijk om te maken en lekker snel klaar.
Ingrediënten voor 1 brood
350 g volkoren tarwemeel
1 tl baking soda (1 zakje)
1 tl kaneel
snufje zout
350 ml karnemelk of 400 ml yoghurt
50 g zonnebloempitten
50 g gehakte walnoten
50 gr rozijnen
Zo maak je het
- Verhit de oven tot 200 C.
- Meng het meel in een kom met de baking soda, een snufje zout en het kaneel.
- Doe de karnemelk of yoghurt erbij en roer het kort door elkaar. Het blijft een beetje plakkerig.
- Meng dan de rozijnen, zonnebloempitten en noten er door. Vorm het losjes tot een bol.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak een plat brood van het deeg, kerf in de bovenkant een kruis of een paar strepen.
- Bak het brood in ongeveer 35-40 minuten gaar; het moet hol klinken als je op de onderkant klopt.