· 

De 7 valkuilen bij afvallen

Zeker de helft van de mensen die wil afvallen, behaalt zijn of haar doel niet. Wil jij wél slagen met afvallen, dan kun je deze 7 valkuilen beter vermijden. 

1. Te weinig eten

Ga je steeds minder eten, dan zet je je lichaam in de ‘spaarstand’. Op korte termijn verlies je er wel gewicht door, maar je lichaam wordt heel zuinig met de beschikbare energie. 

 

Eet je een dagje wat meer, dan verbrand je lichaam die energie niet. Maar slaat het op als reserve. In de vorm van vet...

Afvallen is dus niet een kwestie van zo weinig mogelijk eten.

Het is belangrijk dat je voldoende blijft eten, maar dan wel op een gezonde manier.

voedingscoach-gezond-afvallen

2. Stoppen met vet

Het lijkt een logische gedachte: "Ik moet van mijn buikvet af, dus stop ik met vet." Maar een dagelijks menu waar alle vetten uit verdwenen zijn, is helemaal niet gezond.

 

Je lichaam heeft goede vetten nodig. Bijvoorbeeld  om bepaalde vitaminen op te nemen en om hormonen aan te maken. 

 

Slecht vet uit taartjes en koekjes kun je beter afslaan. Maar goede vetten uit vis, noten en olijfolie helpen je gezond te blijven.


3. Alcohol drinken

Dat glaasje wijn is lekker, maar het werkt op twee manieren tegen wat betreft afvallen. Alcohol levert veel lege calorieën én het versterkt je eetlust.  

Alcohol maakt het dus extra moeilijk om de hapjes te laten staan.

4. Een vitaminetekort oplopen

Met flink afvallen kan je snel een tekort aan vitaminen en mineralen oplopen. Juist als je minder gaat eten is het heel belangrijk dat je voldoende van de juiste dingen binnenkrijgt. 

5. Niet bewegen

 Dagelijks bewegen helpt flink bij het afvallen. Dat hoeft geen uren rennen of fitnessen te zijn. Elke dag een half uurtje wandelen is al heel goed.

6. Te weinig nachtrust

Te weinig slaap levert indirect een bijdrage aan gewichtstoename. Een slaaptekort verstoort de hormonen die betrokken zijn bij de stofwisseling, met als resultaat dat je overdag vaker zin hebt in eten.

 

Zorg voor voldoende beweging, ga op tijd naar bed en zorg voor rust in je hoofd voordat je naar bed gaat. Dus op tijd de telefoon en andere schermen aan de kant. 

6. Tenslotte: geen plan of voedingscoach hebben

De kans is groot dat je al snel afhaakt als je zomaar lukraak gaat afvallen. Kies daarom eerst een goede strategie, maak een plan om af te vallen, of vraag hulp aan een voedingscoach.

 

Met mijn praktische Plan voor Gezond Afvallen doorbreek je ongezonde eetgewoontes. En je hebt je persoonlijke coach voor afvallen als stok achter de deur.

Voedingscoach Hanny houdt jou gemotiveerd en zorgt ervoor dat je het juiste voedingspatroon kiest. Weten hoe dat werkt? Vraag een vrijblijvende, telefonische kennismaking aan. Ik beantwoord graag al je vragen.