· 

Gezond afvallen, 6 hardnekkige fabels

Maak een rondje over internet en je komt de vreemdste fabels over afvallen tegen. Eerder maakte ik al een Top 25 Feiten en fabels over gezond afvallen. De afgelopen weken kwam ik er weer een hoop tegen.

 

Dit zijn de 6 meest hardnekkige fabels over gezond eten en afvallen.

1. Ik mag geen pasta of brood

Aardappelen, volkoren pasta en volkoren brood zijn géén dikmakers. Ze bevatten juist veel belangrijke vitamines, mineralen en vezels. Eet lekker aardappelen en pasta.

 

Kies wel de volkoren varianten in plaats van witte pasta of wit brood. En let vooral op met het soort beleg, het vlees en de saus die je er bij eet.

2. Ik mag geen zoete dingen

Je mag best zoetigheid eten, maar met mate. Neem bijvoorbeeld twee keer per week iets lekkers en geniet daar van.


3. Ik kan beter geen vet eten

Het is juist helemaal niet goed om vet weg te laten uit je eten. Je lichaam heeft vet gewoon nodig. Onder andere om verschillende vitaminen op te kunnen nemen. En voor de opbouw van cellen en de aanmaak van hormonen.

 

Het is wel slim om te letten op de hoeveelheid vet in je eten. En dan met name het gebruik van verzadigd vet.

4. Ik kan beter geen ontbijt nemen

Het weglaten van je ontbijt is geen goed idee als je wilt afvallen. Je krijgt alleen maar meer honger tijdens de ochtend. Dan wordt het nog eens extra moeilijk om de verleiding van allerlei tussendoortjes te weerstaan.

5. Ik mag geen tussendoortjes

Ook dit is een veelgehoorde fabel. Als het in jouw eetpatroon past, neem dan gerust een tussendoortje. Kies regelmatig voor gezonde tussendoortjes, zoals fruit, rauwkost een volkoren boterham of cracker etc.

6. Ik mag na 20.00 uur 's avonds niets meer eten

Dit is een heel bekende fabel, die ik ook bij mijn klanten nog veel hoor. Maar het is toch echt niet waar. Want van eten in de avond word je niet per definitie dik!

Het gaat erom wat je tijdens de hele dag en avond eet. Eet je overdag al het maximum aantal calorieën dat je nodig hebt? Dan moet je ’s avond natuurlijk niet meer eten.

Heb je nog ruimte in je dagelijkse eetpatroon, dan is het prima om na acht uur bijvoorbeeld nog wat kwark met fruit te eten. Of een crackertje met kaas. Maar net wat je die dag nog nodig hebt.

Geen fabel: afvallen met een voedingscoach

Wil jij gezond afvallen en heb je genoeg van al die fabeltjes? Stel mij gerust vrijblijvend al je vragen over:

  • blijvend afvallen
  • een gezond eetpatroon
  • de voordelen van een voedingscoach 

Vraag nu een gratis kennismaking aan. Dan bespreken we samen hoe je snel op een gezonde manier aan de slag kunt met afvallen.