· 

Wil je graag een paar kilo kwijt voor de zomer? 

De zomer komt snel in zicht. Gelukkig mogen we er weer op uit. Nu nog even snel die paar kilootjes kwijtraken. Moet lukken toch voor de vakantie? Hierna het antwoord op 5 vragen die ik voor elke vakantie krijg.   

 

1. Hoe kan ik snel en gemakkelijk afvallen?

Helaas bestaat het niet: vijf kilo afvallen in een week. Je verliest dan voornamelijk vocht en geen vet. Het is beter om langzaam, maar blijvend af te vallen. Door te wennen aan een gezonder eetpatroon. Dan heb je ook geen last van het beruchte jojo-effect.

2. Wat is een goed dieet om af te vallen?

Als één afvaldieet langdurig zou werken, dan waren al die andere diëten niet nodig geweest. Kies liever een verantwoord eetpatroon, waarbij je geleidelijk afvalt en toch alle voedingsstoffen binnenkrijgt. Dat betekent gezonder eten volgens de Schijf van Vijf, kleinere porties en minder calorieën per dag.

3. Kan ik afvallen door te sporten?

voedingscoach-snel-afvallen

Sporten kan je helpen afvallen. Beweging voorkomt dat je lijf op de spaarstand gaat als je minder gaat eten. Toch zal je met sporten alleen weinig verschil merken.

 

Veruit de meeste kilo’s verlies je namelijk door gezonder te eten.

 

Wel blijft dagelijks bewegen natuurlijk belangrijk voor je hart-en bloedvaten, botten, hersens en niet te vergeten: je humeur. Geen overbodige luxe als je nee moet zeggen tegen alle ijsjes en ander zoet en vet vakantie-eten dat voorbij komt.

4. Hoe krijg ik een platte buik?

Helaas is het niet mogelijk om plaatselijk vet te verbranden. Als je afvalt, gaat dit geleidelijk over je hele lichaam. Als het vet rond je middel verdwijnt, kun je wel gaan trainen om je buikspieren zichtbaarder te maken. De plank is een bekende oefening. 

5. Kan ik afvallen als ik last heb van stress?

Ben je gestrest dan gieren er stresshormonen door je bloedbaan. En die hebben de eigenschap om vetopslag te stimuleren. Afvallen heeft dus niet alleen met voeding en beweging te maken, maar ook met je emotionele toestand.

 

Hoe beter jij in je vel zit, des te makkelijker wordt het afvallen. Dus pak je stress aan. Ga sporten, ga mediteren, werk aan je problemen. Of laat je eventueel helpen door een professional. 

Slimme tips om meteen toe te passen

 • Eet rustig en bewust, kauw goed  en geniet ervan!
 • Drink géén suikerhoudende drankjes
 • Neem alleen gezonde snacks
 • Begin de dag met een goed ontbijt
 • Fastfoodketens: niet meer doen
 • Pas op met sausjes bij je eten
 • Drink water
 • Beweeg!
 • Stel een doel om af te vallen
 • Maak er een realistisch doel van
 • En... af en toe zondigen mag!

Kun je toch nog wel wat hulp gebruiken om die kilo's voor de vakantie kwijt te raken? Ik help je graag op weg. Kom gerust eens vrijblijvend kennismaken.