· 

Hoe je gezond afvalt en geen uren hoeft te sporten

afvallen door-gezond-eten-zonder sporten
Om af te vallen is gezond eten belangrijker dan veel sporten

Wie aan afvallen denkt, denkt bijna meteen aan sporten. In ons hoofd is gewicht verliezen automatisch gelinkt aan veel uren hardlopen of zwoegen in een fitnesszaaal. Het gevolg daarvan is dat veel mensen niet eens beginnen met afvallen.

 

Je hebt immers helemaal geen tijd voor die urenlange trainingen. Laat staan dat je er zin in hebben. Maar moet je eigenlijk wel zoveel sporten om te kunnen afvallen?

 

Juiste verhouding tussen voeding en sport

Er wordt wel eens gezegd dat afvallen voor 80% om voeding draait. En maar voor 20% om sport. Dat is logisch, want bij afvallen gaat het er uiteindelijk om dat je een calorietekort creëert. Waardoor je kilo’s gaat afvallen.

 

Natuurlijk kun je met sporten flink extra calorieën verbranden. Maar als je daarbij verkeerd eet, heb je de kilo’s er ook zo weer aan.

Een lange hardlooptraining wordt in één keer ongedaan gemaakt met een Mars of Snickers. Het is dan ook onmogelijk om af te vallen door alleen veel te sporten en niet gezond te eten. Omgekeerd is het wel mogelijk om af te vallen zonder te sporten. Maar hoe doe je dat?

 

Afvallen zonder sporten

Het belangrijkste bij afvallen is dat je een energietekort creëert. Daarvoor moet je  minder eten dan je aan calorieën verbrandt. Je eetpatroon moet daarvoor optimaal afgestemd zijn op je nieuwe energiebehoefte.

 

Omdat je niet sport, ligt je dagelijkse energiebehoefte relatief laag. Je moet daarom goed nadenken over de beste manier om een calorietekort te creëren.

 

Hoe creëer je een calorietekort

Om te beginnen is het belangrijk dat je precies berekent wat je dagelijkse energiebehoefte is. Daar help ik je graag mee. Met de uitkomst van die berekeningen bekijken we dan hoeveel je wilt afvallen en hoe lang je daar over wilt doen. Daar stem je dan je dagelijkse eetpatroon op af.

 

Een van mijn adviezen is om voeding met veel vezels te eten, om te voorkomen dat je bij een lagere hoeveelheid calorieën honger krijgt. Ook eiwitten, langzame koolhydraten zoals volkoren brood en gezonde vetten dragen bij aan een gevuld gevoel.

 

Blijven bewegen is natuurlijk wel gezond

Afvallen zonder sporten is dus zeker mogelijk, zolang je goed op je voeding let. Er is wel één groot nadeel als je niet sport. Het  creëren van een calorietekort is zonder sporten net wat lastiger.

 

En sporten is goed voor je hart- en bloedvaten, botten en hersenen. Regelmatig bewegen verkleint het risico op tal van chronische ziekten zoals hart- en vaatziekten, botontkalking en depressie. Werken aan een goede conditie is dus zeker de moeite waard.

 

Weten hoe jij kunt afvallen zonder uren te sporten?

Als je wilt afvallen, dan is het aanpassen van je eetpatroon de eerste én belangrijkste stap. Maar ook lekker bewegen blijft goed voor je gezondheid. Weten wat voor jou werkt?

 

Gebruik mijn kennis en ervaring met afvallen en bewegen. Je krijgt van mij een praktisch plan met een gezond eet én beweegadvies. Dat helemaal op jou persoonlijk is afgestemd.

 

Vul hieronder je gegevens in voor meer informatie over afvallen met of zonder sporten

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.