· 

Afvallen zonder uren te sporten

Wie aan afvallen denkt, denkt bijna meteen aan sporten. In ons hoofd is gezond afvallen vaak gelinkt aan uren hardlopen of zwoegen in een fitnesszaal. Maar je hebt helemaal geen tijd voor die urenlange trainingen. Laat staan dat je er zin in hebt, toch?

 

De vraag is of al dat intensieve sporten eigenlijk wel nodig is om af te vallen? Het antwoord daarop vind je hieronder.

Afvallen zonder sporten, hoe dan?

afvallen-zonder-sporten

Het belangrijkste wat je moet doen voor gezond afvallen is het creëeren van een energietekort. Daarvoor moet je simpel gezegd minder eten dan je aan kcal verbrandt.

 

Natuurlijk kun je met sporten flink wat kcal verbranden. Maar beloon je jezelf na afloop met een cappuccino met iets lekkers of een flesje AA-drink? Dan heb je het grootste deel van de verbrandde kcal alweer aangevuld .

 

Wil je gezond afvallen, ga dan gezond eten en meer bewegen. En maak van dat bewegen een gewoonte. Ga op de fiets naar je werk of de supermarkt.

 

Met de auto? Parkeer dan wat verder weg zodat je altijd een stuk moet lopen. Wandel een rondje tijdens de lunch of na het avondeten (na 17.00 uur kun je nu toch niet veel anders).

 

Verzin elke dag een manier om een half uur te bewegen. Maak er thuis een wedstrijdje van. Wie kan zonder hijgen vier keer de trap oplopen?  

Bewegen is natuurlijk wel gezond

Afvallen zonder sporten is dus zeker mogelijk, zolang je goed op je voeding let. En voldoende beweegt.

 

Bewegen doe je niet alleen om af te vallen, maar regelmatig bewegen is ook goed voor je hart- en bloedvaten, botten en hersenen. Het verkleint het risico op tal van chronische ziekten zoals hart- en vaatziekten, botontkalking en depressie. Werken aan een goede conditie is dus zeker de moeite waard.

Hoe ga je dan afvallen zonder te sporten?

Om af te vallen, het creëren van een energietekort, zijn de volgende stappen nodig:

  1. Bepaal hoeveel je wilt afvallen en hoe lang je daar over wilt doen.
  2. Bereken hoeveel kcal jij dagelijks nodig hebt.
  3. Ontwikkel een nieuw eetpatroon, afgestemd op jouw energiebehoefte.

Best lastig om zelf te beginnen? Laat mij je helpen. Uit onderzoek blijkt dat je met de hulp van een professionele voedingscoach betere resultaten bereikt met gezond afvallen.

 

Je krijgt van mij een praktisch plan met een gezond eet én beweegadvies. Helemaal 1 op 1 afgestemd op jouw behoeften. Maak een afspraak voor een vrijblijvende telefonische kennismaking. Dan kun je al je vragen stellen over afvallen met een voedingscoach. En bepalen of dit ook bij jou past.

Ja, ik wil gratis kennismaken

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Ben jij een fanatieke sporter die wil afvallen?

Dit zijn de Tips voor sporters die alles uit hun prestatie willen halen en daarvoor wat kilo's kwijt willen:

Optimaal presteren met de juiste voeding 

Zo versterken sporten en gezond eten elkaar