· 

Hoe je gezond afvalt en geen uren hoeft te sporten

Wie aan afvallen denkt, denkt bijna meteen aan sporten. In ons hoofd is afvallen gelinkt aan uren hardlopen of zwoegen in een fitnesszaal. Maar je hebt helemaal geen tijd voor die urenlange trainingen. Laat staan dat je er zin in hebt. En is het eigenlijk wel nodig?

Afvallen zonder sporten, hoe dan?

Natuurlijk kun je met sporten flink wat calorieën verbranden. Maar eet je een Mars of drink je een cola of een flesje AA-drink na een training, dan is al je moeite in één keer ongedaan gemaakt. Het belangrijkste bij afvallen is dat je een energietekort creëert. Daarvoor moet je  simpel gezegd minder eten dan je aan calorieën verbrandt. 

Hoe creëer je een calorietekort?

afvallen door-gezond-eten-zonder sporten
Om af te vallen is gezond eten belangrijker dan veel sporten

Voor het creëeren van een calorietekort zijn de volgende stappen nodig:

  1. Bepalen hoeveel jij wilt afvallen en hoe lang je daar over wilt doen. 
  2. Berekenen wat jouw persoonlijke dagelijkse energiebehoefte is, oftwel hoeveel caloriën jij nodig hebt.
  3. Een nieuw eetpatroon ontwikkelen, dat optimaal afgestemd is op jouw energiebehoefte.

Best lastig om zelf te beginnen?

Laat mij je helpen. Uit onderzoek blijkt dat je met de hulp van een professionele voedingscoach betere resultaten bereikt met afvallen. 

 

Een van mijn adviezen is om voeding met veel vezels te eten, om te voorkomen dat je bij minder calorieën honger krijgt. Ook eiwitten, langzame koolhydraten zoals volkoren brood en gezonde vetten dragen bij aan een goed gevuld gevoel.

En houden je spijsvertering lekker op gang.   

Bewegen is natuurlijk wel gezond

Afvallen zonder sporten is dus zeker mogelijk, zolang je goed op je voeding let. Er is wel een nadeel als je niet sport. Het  creëren van een calorietekort is zonder sporten net wat lastiger. 

 

En bewegen is wel goed voor je hart- en bloedvaten, botten en hersenen. Regelmatig bewegen verkleint het risico op tal van chronische ziekten zoals hart- en vaatziekten, botontkalking en depressie. Werken aan een goede conditie is dus zeker de moeite waard. Maar dat kan ook al door te starten met een half uur flink doorwandelen op een dag.  

Wil jij ook afvallen zonder uren te sporten?

Gebruik mijn kennis en ervaring met afvallen en bewegen. Je krijgt van mij een praktisch plan met een gezond eet én beweegadvies. Dat helemaal op jou persoonlijk is afgestemd. Kom gerust eens vrijblijvend kennismaken, dan kun je al je vragen stellen over mijn werkwijze en bepalen of dit ook bij jou past.  

 

Vul hieronder je gegevens in voor een gratis kennismaking

Ja, ik wil gratis kennismaken 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.