· 

Start in september met goede voornemens!

Het klinkt wat vroeg voor goede voornemens. Maar eigenlijk is september een heel goed moment om te starten met nieuwe doelen. En met veranderen.

Meer relaxed dan in januari

Vaak denk je tijdens de kerstvakantie na over wat je anders wilt gaan doen in het nieuwe jaar. Meer gaan sporten, gezonder eten.

 

Eindelijk dat buikje kwijtraken door een gezonde manier van afvallen. Om maar eens wat te noemen.

 

Die donkere winterdagen en kerst-stress zijn eigenlijk helemaal geen goed moment voor veranderingen. Om nog maar te zwijgen over de grijze, sombere maand januari. Start liever in september met veranderen.

 

Zo na de zomervakantie is het de ideale tijd voor goede voornemens.

 

Aan het eind van de zomer, begin van de herfst ben je over het algemeen meer ontspannen en beter uitgerust dan in januari. De rust van de afgelopen zomer geeft je motivatie om dingen écht anders te gaan doen.

Afvaltip: ga voor haalbare goede voornemens

Uit onderzoek blijkt dat meer dan 80% van de Nederlanders het goede voornemen heeft om te werken aan een gezonde levensstijl. En ook echte veranderingen wil doorvoeren in bewegen en eten.

Zijn de goede voornemens bedacht, dan gaan de meeste mensen enthousiast aan de slag. Daarbij leggen ze de lat lekker hoog voor zichzelf. Met als doel bijvoorbeeld:

Om die doelen te halen moet je al je gewoontes compleet omgooien. Zoveel veranderingen tegelijk is een redelijk onhaalbare missie. Dat blijkt uit datzelfde onderzoek, slechts 20% houdt de nieuwe gezonde levenstijl ook vol.

Het geheim van veranderen

Het geheim van succesvolle verandering ligt in het ontwikkelen van nieuwe, goede gewoontes die jou helpen je doel te bereiken. Nieuwe gewoontes om je oude gewoontes te vervangen.

 

Zonder nieuwe gewoontes verval je namelijk makkelijk in je oude gewoontes.

Kleine stapjes voor een groot effect

Te snelle en grote veranderingen zijn duidelijk niet de beste manier om nieuwe gewoontes aan te leren. Op de lange duur is het veel effectiever om kleine stapjes te zetten. Want die kleine stapjes maken het mogelijk om je nieuwe gewoontes ook vol te houden.

 

En begin je nu, dan ben je met de kerst al een heel eind op weg met je goede voornemens!